Update Chiro in februari

Hey Allemaal! 

We mogen -mits het volgen van vele regels- de Chiro ook weer opstarten voor de oudste leden. De jongste leden mogen ook blijven komen, mits het aanpassen van enkele afspraken. 

Concreet

- De Ribbels, Speelclubbers en Rakwi's hebben alle ZONDAGEN van februari Chiro van 14u tot 17u (aankomst tussen 13u45 en 14u).
Omdat we in kleinere groepjes moeten spelen, zullen we ook het kerkplein gebruiken als speelveld. We behouden de rondgang waarin we al sinds september wandelen (rond punt --> Chiro --> Schepper --> kerkplein) en we vragen om de Ribbels af te zetten aan de Chiropoort en de Rakwi's en Speelclubbers op het kerkplein bij de leiding die de leden opwacht. Alle leden zullen dan door de leiding verdeeld worden in kleine groepjes en naar een bepaalde plaats gestuurd worden. Het is belangrijk dat ze daar wachten totdat de leiding naar hen komt!

* Speelclubbers en Rakwi's die met de fiets komen, passeren eerst langs de Chiro om (zonder ouders!) hun fiets binnen te zetten. Daarna worden zij wel door hun ouders afgezet op het kerkplein. 's Avonds zullen zij met hun fietsen klaarstaan om naar huis te vertrekken. *

Een 4-uurtje is niet nodig, voldoende water wel. 

Het ophalen gebeurt om 17u op het kerkplein. Ouders wachten op het voetpad totdat de leiding de leden naar hen stuurt. Ook de Ribbels worden daar opgehaald. 

- De Tito's en Keti's hebben alle ZATERDAGEN van februari Chiro van 14u tot 17u. De Keti's mogen naar de Chiro komen, de Tito's spreken af op het kerkplein. IEDEREEN DRAAGT EEN MONDMASKER! 

- De Aspi's zullen op zondag Chiro hebben, maar spreken niet af op een vaste plaats. Zij worden door hun leiding op de hoogte gebracht. 


BELANGRIJK!!

1. Omdat we in kleine groepjes van maximum tien personen moeten spelen, moeten we goed op voorhand kunnen inschatten hoeveel leden er komen, zodat we genoeg leiding kunnen voorzien. Daarom vragen we met aandrang om het elke week VOOR VRIJDAGAVOND te laten weten aan de leiding als EEN LID NIET KOMT! 

Ribbels en Speelclubbers mogen dit doen via de WhatsApp-groep, Rakwi's via mail en de Tito's, Keti's en Aspi's ook via WhatsApp. 

2. Ook willen we nogmaals beroep doen op de verantwoordelijkheid van de ouders. Vanaf 1 februari mogen kinderen en jongeren maar 1 hobby uitoefenen (met uitzondering van digitale of individuele lessen). Als uw kind dus al naar bv. de turnkring is geweest, is het NIET de bedoeling dat hij/zij nog naar de Chiro komt! Je kind zal dus moeten kiezen en dat voor een lange periode. (De gemeente Schoten heeft deze regel dus nog verstrengt ten opzichte van de nationale regel). Alvast bedankt voor jullie medewerking! 

3. Omdat de oudste leden buiten MOETEN spelen en dat ook voor de jongste leden sterk aangeraden wordt, vragen we om uw kind warm aan te kleden en voldoende regenbescherming te voorzien! 

Samen maken we er een veilige Chiro van! 
Tot snel, 
Wij X