Ribbels

Weekopdracht Ribbels

19 APRIL

Hey Ribbels

Volgend weekend zouden we normaal gezien ons groot Feest in den Hof vieren. Omdat dat nu niet mag, maken we er dan maar een Feestje in heel veel Hoven van. Wij maken in een Feest in den Hof-radio waarnaar jullie kunnen luisteren terwijl je zelf een Feest in jouw Hof maakt. We zetten deze week dus een leuk tuinfeest op poten!

Doen jullie mee?

 1. Bouw zelf een tent met lakens en doeken
 2. Nodig met een zelfgemaakte flyer iemand anders, bijvoorbeeld iemand van je groep, uit om ook te luisteren naar de Feest in den Hof-uitzending.
 3. Bouw een eigen kermiskraam en laat mama, papa, broers en zussen meespelen. Een paar voorbeeldjes: een ‘gooi-de-blikken-omver’-kraam of een ‘vis-de-speeldieren-uit-een-emmer-met-water’-kraam.
 4. Schmink iemand van je gezin, liefst je mama of papa.
 5. Stuur een tekening naar Flor FM en schrijf op de achterkant wat je allemaal getekend hebt. (Adres: Verbertstraat 61, 2900 Schoten)

Maak er een leuk Feestje in uw Hof van!


12 APRIL

Dag Lieve Ribbels

Omdat we niet mogen vergeten van elke dag een feest te maken, gaan we dat deze week ook echt doen.
Wij dagen jullie uit om elke dag een feestdag te vieren. Op Kerstmis kan je bijvoorbeeld een kamerplant versieren en voor Sinterklaas kan je een tekening maken. Gebruik jullie eigen creativiteit en trek zeker overal een foto van. Filmpjes zijn natuurlijk ook altijd leuk!

 1. Op maandag vieren we natuurlijk allemaal samen Pasen.
 2. Dinsdag is het tijd voor Sinterklaas en Zwarte Piet.
 3. Woensdag vieren we een gezellig kerstfeest.
 4. Donderdag zijn jullie allemaal jarig.
 5. Vrijdag doen we alsof het 31 december is en…
 6. Zaterdag vieren we de allerleukste feestdag van het hele jaar: kampvuurdag op kamp!

Dus feesten maar! Veel plezier!


5 APRIL

Dag Aller Aller Allerleukste Ribbels van de Hele Wereld!

Voor deze week hebben ze alle drie een opdracht bedacht die jullie moeten uitvoeren…

We beginnen met de eerste van Silke: Maak een bowlingbaan in het midden van je huis en begin maar snel te oefenen, want op het einde van de week verwacht ik een filmpje van jij die een strike gooit!

Nellie haar uitdaging voor jullie is: Maak het Chirologo na en hang het aan een venster dat uitkijkt op de straat en zo zal iedereen kunnen zien dat je van de Chiro bent!

Tot slot, voor de derde en laatste opdracht van deze week, daagt Robin jullie uit om met één zak letterkoekjes zo veel mogelijk woorden te maken die iets te maken hebben met de Chiro...

Heel veel succes en vergeet zeker geen foto’s te nemen van al jullie opdrachten en die door te mailen naar silke@chirodonboscoschoten.be.

Tot volgende week!


29 MAART

Hey Allerliefste Ribbeltjes!

Jullie leiding hier! Wij dagen jullie uit om elke dag een foto te nemen van jezelf met iets dat ribbeltjes heeft. Elke foto moet op een andere plek genomen worden. Je kiest zelf welke plek je welke dag gebruikt.

De plaatsen:

 1. Het hoogste plekje in huis
 2. Het laagste plekje in huis
 3. In bad of de douche
 4. Met een boom of een plant
 5. Onder de zetel
 6. Op toilet
 7. In een kast

Stuur de foto’s door naar silke@chirodonboscoschoten.be . Iedereen die slaagt in de opdracht in de uitdaging, kan binnenkort een leuke verrassing verwachten! Toi toi toi!